Zöld tea fogyasztása
Szinte hagyomány a zöld tea fogyasztása a japánoknál. A ital akkurátus lépések által, szertartásos kereteken belül készül. Számos pozitív hatást gyakorol a szervezetre. A zöld tea antioxidánsokban gazdag ital. Megtalálhatók benne polifenolok (katechin, flavonol), ásványi anyagok (alumínium, réz), vitaminok (C, B2, D, K), illóanyagok, koffein és kisebb mértékben teobromin és teofillin. Megvédhet a szívbetegségektől, serkentheti a véráramot, a súlycsökkenést is segítheti és gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik.
Ezt olvastad már? Elárulta az Indonéz kutató: Ezt kell a növényekre önteni, és roskadozni fog a hajtásoktól!
Mértékletesség
A japán konyhának a tudatos étkezés és a mértékletesség az alapja, ahol az adagok méretéből adódóan a jóllakottság érzet kellemes lesz, nem pedig túlzó. Jól szabályozzák az ételadagokat, minden falatot lassan, alaposan megrágva fogyasztják el. Ez is hozzájárul az egészséges testsúly megtartásához. Így elkerülhető az elhízás és a cukorbetegség, érrendszeri betegség kialakulásának kockázata is csökken. Legközelebb, amikor asztalhoz ülsz, próbálj csak annyi ételt tenni a tányérodra, amennyi épp elegendő ahhoz, hogy kellemesen jóllakj, ne vidd túlzásba!
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!