Hirdetés

100 éve is így készítették: Ha így csinálod a kocsonyát, szinte átlátszóan tiszta lesz

Ha így csinálod a kocsonyát, szinte átlátszóan tiszta lesz
Hirdetés

Ilyenkor készül a jó kis remegős kocsonya

A legtöbben azért szeretik a telet, mert ilyenkor végre elkészíthetik és megkóstolhatják a jó kis remegős kocsonyát. A Street Kitchen olyan tippeket osztott meg, amelyekkel nemcsak finom, hanem szép is lesz a végeredmény.

Sertésbőr, sertésfül, sertésfarok

Ahhoz, hogy a kocsonya igazán remegős legyen, érdemes olyan alapanyagokat használni, mint a sertésbőr, sertésfül vagy sertésfarok. Ezeket azonban először alaposan meg kell tisztítani. A cikk szerint először egy szakácsfáklyával szükséges leperzselni róluk minden apró szőrszálat és pihét, majd egy éles késsel óvatosan lekaparni a felületüket. Minél precízebben tisztítjuk meg ezeket a bőrös részeket, annál szebb és átlátszóbb lesz a kocsonyalé.

A kulcs a hab eltávolítása

A kocsonyakészítés során, akárcsak a húslevesnél, fontos, hogy eltávolítsuk a keletkező habot. A Street Kitchen séfjének javaslata szerint a húsrészek felforralását követően a lé tetején összegyűlt habot egy kanállal vagy kisebb szűrővel szedjük le. Ha már nem képződik több hab, akkor hozzáadhatjuk a zöldségeket és a fűszereket, hogy megkapjuk a tökéletes ízt.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 2

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés