Lusta túrós rétes
Hozzávalók 8 adaghoz
Hirdetés
- 20 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 0,5 liter tej
- 10 dkg vaj
- 1 nagy doboz (820 g) őszibarack befőtt (felezett)
- 1 csomag sütőpor
- 45 dkg túró
- 4 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés módja:
1. Kenjünk ki egy tepsit vajjal (de maradjon meg a fele).
2. Öntsük le a baracklét, és szeleteljük kisebb darabokra.
3. Keverjük össze a lisztet, a porcukrot, a sütőport, és a felét a vajjal kikent tepsibe tesszük. Jöhet rá a túró, és a barackdarabok. Hintsük rá a cukros lisztes keveréket felét is.
4. Verjük fel géppel a tojásokat a tejjel, a vaníliás cukorral, és öntsük a süti tetejére, a lisztes keverékre úgy, hogy teljes mértékben be legyen fedve. Rázogassuk meg a tepsit az eloszlatás érdekében. A maradék vajat is tegyük rá.
5. Süssük meg a túrós rétest 180 fokon. Tálaljuk porcukorral.
Elkészítés ideje: 50 perc
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!