Túrós-grízes kevert sütemény
Hozzávalók 10 adaghoz:
- 12 dkg margarin
- 1 kg túró
- 6 db tojás
- 37,5 dkg cukor
- 2 tk vaníliaaroma
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 ek friss citromlé
- 5 ek búzadara
A tepsihez:
- 1 ek olaj (és a tepsihez)
- kis liszt
A tetejére (opcionális): fél tábla étcsokoládé
Ajánlott: Mutatunk 7 őzgerincben sült rakott húst, ami villámgyorsan elkészíthető
Elkészítés módja:
1. Egy nagyobb tálba rakjuk a túrós-grízes sütemény elkészítéséhez a túrót, és egy villával kissé összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot, a szobahőmérsékletű, felkockázott margarint, a búzadarát, a tojások sárgáját, a vaníliaaromát, a reszelt citromhéjat és egy kanál citromlevet, majd összedolgozzuk alaposan az egészet egy botmixerrel.
2. Verjük kemény habbá a tojások fehérjét, és keverjük óvatosan a túrós-grízes masszához. Vékonyan kiolajozunk és kilisztezünk egy 25×35 cm mérteű tepsit, majd 5-10 percre betesszük a hűtőbe. Ezután beleöntjük a tésztát.
3. Az előmelegített sütőben (170 fok, alsó-felső sütés) kb. 45-50 perc alatt halványsárgára sütjük. végezzük el a tűpróbát a sütemény közepén .
4. Ha kész van, akkor hagyjuk a tepsiben félig kihűlni, majd az edény falánál óvatosan körbevágjuk, és egy rácsra kifordítjuk.
5. Gőzfürdő fölött vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk a csokoládét az olajjal (kevergessük folyamatosan, nehogy odaégjen) és megcsorgatjuk vele a teljesen kihűlt, felkockázott süteményt.
Elkészítési idő: 85 perc
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!