11 zseniálisan egyszerű túrós süti – ezt tényleg bárki meg tudja csinálni

Hirdetés

Omlós reszelt túrós

Hozzávalók 12 adaghoz:

Hirdetés

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 kocka margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 ek holland kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 20 dkg cukor
  • 2 ek liszt
  • 3 db tojás

Elkészítési mód:

1. Rakjuk a tészta hozzávalóit egy nagy tálba, és hatékonyan dolgozzuk össze, hogy a vaj ne melegedjen fel túlzottan. Ha kész van, akkor osszuk két részre: egy nagyobb (60%) és egy kisebb (40%) adagra. Csomagoljuk be mindkettőt fóliába, és tegyük 30 percre a mélyhűtőbe, hogy jól megkeményedjenek.

2. Amíg a tészta hűl, válasszuk szét a 3 tojást. Verjük kemény habbá a fehérjéket, ne felejtsünk egy csipet sót beleszórni.

3. Helyezzük egy tálba a töltelék többi hozzávalóját: a túrót, a cukrot, citromhéjat, és alaposan keverjük össze. Ezután óvatosan forgassuk bele a keményre vert tojásfehérjét, hogy a krém könnyű és habos legyen.

4. Vegyük ki a tésztát a mélyhűtőből. A nagyobbik adag tésztát nyomkodjuk bele egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába. Szurkáljuk meg villával, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Ezután simítsuk rá a túrós tölteléket. A kisebbik adag tésztát reszeljük a töltelék tetejére nagyobb lyukú reszelővel.

5. Melegítsük fel a sütőnket 175 °C-ra, és süssük a süteményt körülbelül 30 percig.Akkor van kész, ha a teteje szép aranybarnára sült.

Elkészítés ideje: 60 perc

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

4 / 11

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés