Omlós reszelt túrós
Hozzávalók 12 adaghoz:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 kocka margarin
- 15 dkg cukor
- 1 ek holland kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 1 db citrom reszelt héja
- 20 dkg cukor
- 2 ek liszt
- 3 db tojás
Elkészítési mód:
1. Rakjuk a tészta hozzávalóit egy nagy tálba, és hatékonyan dolgozzuk össze, hogy a vaj ne melegedjen fel túlzottan. Ha kész van, akkor osszuk két részre: egy nagyobb (60%) és egy kisebb (40%) adagra. Csomagoljuk be mindkettőt fóliába, és tegyük 30 percre a mélyhűtőbe, hogy jól megkeményedjenek.
2. Amíg a tészta hűl, válasszuk szét a 3 tojást. Verjük kemény habbá a fehérjéket, ne felejtsünk egy csipet sót beleszórni.
3. Helyezzük egy tálba a töltelék többi hozzávalóját: a túrót, a cukrot, citromhéjat, és alaposan keverjük össze. Ezután óvatosan forgassuk bele a keményre vert tojásfehérjét, hogy a krém könnyű és habos legyen.
4. Vegyük ki a tésztát a mélyhűtőből. A nagyobbik adag tésztát nyomkodjuk bele egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába. Szurkáljuk meg villával, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Ezután simítsuk rá a túrós tölteléket. A kisebbik adag tésztát reszeljük a töltelék tetejére nagyobb lyukú reszelővel.
5. Melegítsük fel a sütőnket 175 °C-ra, és süssük a süteményt körülbelül 30 percig.Akkor van kész, ha a teteje szép aranybarnára sült.
Elkészítés ideje: 60 perc
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!