Túrós-ananászos kockák
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 3 ek kakaópor
- 6 ek cukor
- 1 csipet só
- 6 db tojás
- 6 ek liszt
A krémhez:
- 12 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag instant zselatin
- 20 dkg ananász (friss vagy befőtt)
- 50 dkg félzsírós túró
- 10 dkg tejföl
Elkészítési mód:
1. Először válasszuk szét a tojásokat, és a fehérjéket verjük fel a habot keményre. A sárgájákat keverjük habosra a cukorral, világosnak és krémesnek kell lennie. Fokozatosan, evőkanalanként adjuk hozzá a lisztet, majd keverjük bele a kakaóport és egy csipet sót. Végül szépen lassan forgassuk bele a tojásfehérjehabot egy spatulával, hogy a tészta könnyű maradjon.
2. Ezt követően válasszuk ketté a masszát, és simítsuk el két közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben (kb. 18×25 cm). Süssük meg lapokat 180 °C hőfokú sütőben 15-17 percig. Végezzünk tűpróbát. Amikor úgy látjuk, hogy megsültek, még melegen húzzuk le róluk a sütőpapírt.Rakjuk őket rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
3. Törjük át a túrót egy szitán vagy villával, hogy krémesebb legyen. Keverjük össze a tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a zselatint, és alaposan keverjük simára. Az ananászt szeleteljük fel kis kockákra, és forgassuk bele a túrós-tejfölös keverékbe.
4. Helyezzük az egyik piskótalapot vissza a tepsinkbe. Egyenletesen kenjük rá a túrós-ananászos krémet, majd helyezzük rá a másik piskótalapot. Finoman nyomkodjuk le a tetejét, hogy a lapok jól illeszkedjenek. Tegyük a süteményt néhány órára a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
5. Szeleteljük fel kockákra a süteményt, és a tetejét díszítsük ananászdarabokkal.
Elkészítés ideje: 60 perc
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!