11 zseniálisan egyszerű túrós süti – ezt tényleg bárki meg tudja csinálni

Hirdetés

Túrós-ananászos kockák

Hozzávalók 4 adaghoz:

Hirdetés
  • 3 ek kakaópor
  • 6 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 6 db tojás
  • 6 ek liszt

A krémhez:

  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag instant zselatin
  • 20 dkg ananász (friss vagy befőtt)
  • 50 dkg félzsírós túró
  • 10 dkg tejföl

Elkészítési mód:

1. Először válasszuk szét a tojásokat, és a fehérjéket verjük fel a habot keményre. A sárgájákat keverjük habosra a cukorral, világosnak és krémesnek kell lennie. Fokozatosan, evőkanalanként adjuk hozzá a lisztet, majd keverjük bele a kakaóport és egy csipet sót. Végül szépen lassan forgassuk bele a tojásfehérjehabot egy spatulával, hogy a tészta könnyű maradjon.

2. Ezt követően válasszuk ketté a masszát, és simítsuk el két közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben (kb. 18×25 cm). Süssük  meg lapokat 180 °C hőfokú sütőben 15-17 percig. Végezzünk tűpróbát. Amikor úgy látjuk, hogy megsültek, még melegen húzzuk le róluk a sütőpapírt.Rakjuk őket rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

3. Törjük át a túrót egy szitán vagy villával, hogy krémesebb legyen. Keverjük össze a tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a zselatint, és alaposan keverjük simára. Az ananászt szeleteljük fel kis kockákra, és forgassuk bele a túrós-tejfölös keverékbe.

4. Helyezzük az egyik piskótalapot vissza a tepsinkbe. Egyenletesen kenjük rá a túrós-ananászos krémet, majd helyezzük rá a másik piskótalapot. Finoman nyomkodjuk le a tetejét, hogy a lapok jól illeszkedjenek. Tegyük a süteményt néhány órára a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

5. Szeleteljük fel kockákra a süteményt, és a tetejét díszítsük ananászdarabokkal.

Elkészítés ideje: 60 perc

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

6 / 11

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés