11 zseniálisan egyszerű túrós süti – ezt tényleg bárki meg tudja csinálni

Hirdetés

Rákóczi túrós

Hozzávalók 8 adaghoz:

Hirdetés

A linzertésztához:

  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg darált mandula
  • 20 dkg hideg vaj

A túrós töltelékhez:

  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek búzadara
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 50 dkg túró
  • 1 ek tejföl

Az összeállításhoz:

  • 1 db narancs reszelt héja
  • 35 dkg baracklekvár

A fehérjehabhoz:

  • 16 dkg porcukor
  • 4 db tojásfehérje

Elkészítés módja:

1. Melegítsük fel először a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy tepsit (ha lehet) szilikonos sütőpapírral.

2. Keverjük össze a lisztet, porcukrot és darált mandulát, majd morzsoljuk el a vajjal Tegyük bele a tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Formázzunk cipót belőle, csomagoljuk be fóliába, és rakjuk 30 percre a hűtőszekrénybe

3. A túrótöltelékhez keverjük el a túrót, porcukrot és vaníliás cukrot a tejföllel, majd adjuk hozzá a búzadarát, és krémes állagig botmixeljük. Végül keverjük bele a reszelt citromhéjat.

4. Nyújtsuk a tésztát lisztezett munkalapon 0,5 cm vastagságú téglalappá, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük meg az előmelegített sütőben 15 perc alatt.

5. Keverjük el a lekvárt a reszelt narancshéjjal, és a sütőből kivett tésztára kenünk belőle 2-3 evőkanállal.

6. Oszlassuk el túrótölteléket egyenletesen a lekvárral megkent, félig megsült tésztán. Visszatesszük a tepsit a sütőbe, és további 6 percig sütjük, hogy a töltelék ne maradjon nyers.

7. A fehérjehabhoz verjük fel a tojásfehérjéket, majd fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot. Amikor a cukor teljesen elolvadt, és a hab kemény lett, akkor sima habzsákba töltjük, és rácsokat nyomunk ki belőle a túrótöltelékre.

8. Töltsük habzsákba a maradék narancshéjas baracklekvárt is, és a rácsok közti részt töltsük meg vele.

9. Rakjuk vissza a sütőbe a tésztát, és állítsuk 160 fokra a hőmérsékletet. Süssük további 8-10 percig, amíg a hab kissé megbőrösödik és aranybarnává válik.

Elkészítés ideje: 60 perc

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

7 / 11

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés