11 zseniálisan egyszerű túrós süti – ezt tényleg bárki meg tudja csinálni

Hirdetés

Vargabéles – Gáspár Bea módra

Hozzávalók 4 adaghoz:

Hirdetés
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg cérnametélt
  • 6 db tojás
  • 1 kg félzsíros túró
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 10 dkg mazsola
  • 20 dkg tejföl
  • 20 dkg cukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 db citrom héja
  • 2 csomag leveles tészta

A szószhoz:

  • 0,5 db citrom leve
  • 0,5 dl víz
  • ízlés szerinti cukormennyiség
  • fagyasztott piros gyümölcs
  • 2 csipet fahéj

Elkészítés módja:

1. Először főzzük ki a cérnametéltet enyhén sós vízben, majd szűrjük le. Folyassunk rá hideg vizet, hogy gyorsan lehűljön. Tegyük arrébb, amíg a többi hozzávalót elkészítjük.

2. Keverjük habosra a vajat a tojássárgájákkal, a kristálycukor egyharmadával, a vaníliarúd kikapart belsejével és a citrom reszelt héjával. Ezután adjuk hozzá az áttört túrót, a tejfölt, a pudingport és egy csipet sót, majd keverjük az egészet krémesre.

3. Forgassuk bele a kihűlt cérnametéltet és a mazsolát. A tojásfehérjéket a maradék cukorral verjük kemény habbá, majd ezt is óvatosan forgassuk a túrós keverékhez a könnyedség és a légiesség elérése érdekében.

4. Vajazzunk ki egy mélyebb tepsit, és béleljük ki az egyik kinyújtott leveles tésztalappal. Rakjuk rá a túrós-habos tölteléket, majd fedjük be a másik tésztalappal. A tetejét kenjük meg olvasztott vajjal. 180 °C fokon süssük aranybarnára.

5. A szósz hozzávalóit (pl. friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcsöket cukorral és egy kevés vízzel) forraljuk össze, majd pár perc után botmixerrel pürésítsük simára.

6. Amikor a vargabéles megsült teljesen, akkor hagyjuk néhány percig pihenni, majd vágjuk kockákra. Szórjuk meg porcukorral, és kínáljuk a gyümölcsszósszal körítve.

Elkészítés ideje: 75 perc

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

8 / 11

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés