110 éves krumplis falusi pogácsa recept, amit szinte már egy háziasszony sem ismer

110 éves falusi krumplis pogácsa recept
Hirdetés

Elkészítés

Egy kis bögre tejben a cukrot felfuttatjuk, és meleg helyre rakjuk. A sót hozzáadom a liszthez, ezek után a már megkelt élesztőt étolajjal, egy tojással és egy kis tejjel összedagasztjuk. Nagyjából 1 cm vastagra nyújtjuk, és ráreszeljük a főtt burgonyát és a margarint. Az elnyújtott tésztát elsőnek a két oldaláról, majd felülről, ezután alulról jól behajtogatjuk. Fél órát hagyjuk így kelni, majd újból kinyújtjuk, és megismételjük a burgonyás – margarinos procedúrát.

Hirdetés

Ismét összehajtuk, majd 30 percig pihentetjük. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tojássárgájával lekenjük, mindezek után kiszúrjuk. Sütőpapírral fedett tepsire helyezzük, és ízlés szerint akár szezámmaggal, akár köménymaggal megszórjuk. Fontos, hogy nem előmelegített, hanem hideg sütőbe tesszük, a hőfokot 220 fokra állítjuk. 15 perc után 180 fokra visszavesszük a hőfokot és készre sütjük.

Ezeket olvastad már?

Ez az egyetlen meghökkentő hozzávaló teszi mennyeivé a krumplifőzeléket 

11 zseniálisan egyszerű túrós süti – ezt tényleg bárki meg tudja csinálni

2 / 2

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés