4. Tisztítás szódabikarbónával
A szódabikarbónát önmagában is használhatjuk ezeknek a felületeknek a tisztitására. Bár makacs szennyeződések esetén az előbb említett ecetes és hidrogén-peroxidos megoldás a legjobb választás. Gyengébb szennyeződések esetében a szódabikarbóna önmagában is olyan erős, hogy megtisztítsa a sütő- és főzőeszközöket.
Ehhez nem kell mást tennünk, mint negyed csésze szódabikarbónát összekeverni annyi vízzel, hogy pasztaszerű anyagot kapjunk, majd bekenni vele a kívánt területet. Legalább fél óráig, de jobb, ha egy órán át állni hagyjuk a szódabikarbónát a tepsin, és csak ezután mossuk le. Tisztítsuk meg a tepsit olyan szivaccsal, mely nem ejt kárt a felületében és nem dörzsöli ki azt, majd meleg vízzel öblítsük le, és hagyjuk megszáradni vagy papírtörlővel gyengéden töröljük szárazra.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!