2. Sárközi csuszás csibe
Hozzávalói:
- 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
- só, bors
- 1 teáskanál szárított majoránna
- 1,5 kg tanyasi csirke
- 2 evőkanál zsír
- 1 nagy vöröshagyma
a csipetkéhez: - 3 db tojás
- csipet só
- 35 dkg liszt
Ajánló: Krémes, majonézes krumplisaláta: tökéletes köret húsok mellé
Elkészítése:
Először megtisztítjuk a csirkét, majd darabokra vágjuk. Felkockázzuk apróra a hagymát és egy lábosban zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát, és gyorsan elkeverjük. Ezután rátesszük a csirkedarabokat – de a májat csak később adjuk hozzá -, és annyi vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Sóval, borssal és majoránnával ízesítjük, majd lefedve, alacsony lángon főzzük nagyjából egy órán keresztül. Amikor a csirke már majdnem puha, hozzáadjuk a májat, és további 15 percig főzzük.
Mindeközben elkészítjük a csipetkét: a lisztet, a tojásokat, valamint egy csipet sót összegyúrunk kemény tésztává, majd lisztezett felületen kis darabokat lecsípünk belőle. A csipetkét a készülő csirkéhez adjuk, és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Az étel forrón tálalva a legfinomabb!
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!