Hirdetés

6 elfeledett tájétel recept, amit a dédink konyhája őrzött

Hirdetés

2. Sárközi csuszás csibe

Hozzávalói:

  • 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
  • só, bors
  • 1 teáskanál szárított majoránna
  • 1,5 kg tanyasi csirke
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 nagy vöröshagyma

    a csipetkéhez:
  • 3 db tojás
  • csipet só
  • 35 dkg liszt

Ajánló: Krémes, majonézes krumplisaláta: tökéletes köret húsok mellé

Elkészítése:

Először megtisztítjuk a csirkét, majd darabokra vágjuk. Felkockázzuk apróra a hagymát és egy lábosban zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát, és gyorsan elkeverjük. Ezután rátesszük a csirkedarabokat – de a májat csak később adjuk hozzá -, és annyi vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Sóval, borssal és majoránnával ízesítjük, majd lefedve, alacsony lángon főzzük nagyjából egy órán keresztül. Amikor a csirke már majdnem puha, hozzáadjuk a májat, és további 15 percig főzzük.

Mindeközben elkészítjük a csipetkét: a lisztet, a tojásokat, valamint egy csipet sót összegyúrunk kemény tésztává, majd lisztezett felületen kis darabokat lecsípünk belőle. A csipetkét a készülő csirkéhez adjuk, és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Az étel forrón tálalva a legfinomabb!

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

2 / 6

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés