Hirdetés

6 elfeledett tájétel recept, amit a dédink konyhája őrzött

Hirdetés

3. Szatmári kötött-tészta-leves

Hozzávalói:

  • só, bors
  • 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsír
  • 20 dkg liszt
  • 2 db nagy krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 4 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa

Elkészítése:

Tésztát készítünk a lisztből, tojásokból, csipet sóból, majd a lisztezett felületen 1,5 mm vékonyra kinyújtjuk. Késsel csíkokat vágunk a tésztából, és a csíkokra csomót kötünk. 1 evőkanál felhevített zsíron üvegesre dinszteljük a felkockázott vöröshagymát. Beletesszük az őrölt pirospaprikát, hozzáadjuk a hámozott, kockázott zöldségeket, és megdinszteljük. Megszórjuk liszttel, átpirítjuk, és felöntjük 2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük a zöldségeket. Végül megfőzzük a tésztát egy-két perc alatt a levesben.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

3 / 6

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés