3. Szatmári kötött-tészta-leves
Hozzávalói:
- só, bors
- 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál zsír
- 20 dkg liszt
- 2 db nagy krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 db tojás
- 4 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
Elkészítése:
Tésztát készítünk a lisztből, tojásokból, csipet sóból, majd a lisztezett felületen 1,5 mm vékonyra kinyújtjuk. Késsel csíkokat vágunk a tésztából, és a csíkokra csomót kötünk. 1 evőkanál felhevített zsíron üvegesre dinszteljük a felkockázott vöröshagymát. Beletesszük az őrölt pirospaprikát, hozzáadjuk a hámozott, kockázott zöldségeket, és megdinszteljük. Megszórjuk liszttel, átpirítjuk, és felöntjük 2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük a zöldségeket. Végül megfőzzük a tésztát egy-két perc alatt a levesben.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!