Hirdetés

6 elfeledett tájétel recept, amit a dédink konyhája őrzött

Hirdetés

4. Palóc füles haluska

Hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás a tésztához

    a sodóhoz:
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg mazsola
  • 5 dl tej
  • 5 db tojás sárgája

    Elkészítése:

Először a lisztből, tojásokból gyúrunk egy kemény tésztát, ezt követően a lisztezett felületen 1,5-2 mm vékonyra kinyújtjuk. Vágjunk késsel háromszögeket a tésztából. Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral, majd adagoljunk hozzá mazsolát és tejet. Óvatosan melegítve, takarék lángon kevergetve besűrítjük a sodót. Figyeljünk arra, hogy ne forrjon fel.
Végül enyhe sós vizet forralunk és kifőzzük benne a tésztát, leszűrjük,majd elkeverjük a sodóval, és amint kész, tálaljuk.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

4 / 6

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés