4. Palóc füles haluska
Hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- 3 db tojás a tésztához
a sodóhoz: - 10 dkg cukor
- 15 dkg mazsola
- 5 dl tej
- 5 db tojás sárgája
Elkészítése:
Először a lisztből, tojásokból gyúrunk egy kemény tésztát, ezt követően a lisztezett felületen 1,5-2 mm vékonyra kinyújtjuk. Vágjunk késsel háromszögeket a tésztából. Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral, majd adagoljunk hozzá mazsolát és tejet. Óvatosan melegítve, takarék lángon kevergetve besűrítjük a sodót. Figyeljünk arra, hogy ne forrjon fel.
Végül enyhe sós vizet forralunk és kifőzzük benne a tésztát, leszűrjük,majd elkeverjük a sodóval, és amint kész, tálaljuk.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!