Lássuk a hozzáválókat:
- 5 dkg friss gyömbér
- 1 db citrom- 1 db narancs
- 2 evőkanál méz
- 5 dl víz
- 5 teáskanál kurkuma
Ha megvannak a hozzávalók, nincs más dolgunk, mint a meghámozott, citrom húsát (a keserű, fehér részei nélkül) beletenni egy turmixba a szintén megpucolt naranccsal és felkarikázott gyömbérrel együtt. Ezután adjuk hozzá a mézet, kurkumát és a vizet, majd turmixoljuk össze az egészet, majd egy szűrő segítségével szűrjük le egy pohárba a levet, és fogyaszthatjuk is.
Ajánló: Így készül a legfinomabb székelykáposzta, megérkezett a legeslegfinomabb recept
Ügyeljünk rá, hogy apró kortyokban igyuk meg, így jobban hat és utána egy fél órát legalább várjunk míg iszunk vagy eszünk újból. Egyszerre akár több adagot is elkészíthetünk, hogy ne kelljen minden reggelt ezzel kezdenünk. De egy-két napnál ne tároljuk tovább a hűtőben.
Ez is érdekelhet: Te tudtad hogy van egy eldugott gomba sütődön? Erre való: