Hirdetés

60 éves kor felett mindenkinek ennie kellene, ezeket az élelmiszereket, toronymagasan ezek pucolják ki a legjobban a beleket

60 év felettiek figyelem
Hirdetés

1. Savanyú káposzta

A savanyú káposztában az erjesztési folyamat során létrejövő mikroorganizmusok „felfalják a keletkező cukrot és ezáltal savakat termelnek. Az ilyenkor létrejövő erjedés közben probiotikumok keletkeznek amik jó baktériumokat juttatnak ezáltal a szervezetbe. Nagy C-vitamin tartalommal és számos ásványi anyaggal rendelkezik,10 dkg káposzta mindössze 3,4 gramm szénhidrátot, 1,1 gramm fehérjét, 0,2 gramm zsírt és 2,47 gramm rost is tartalmaz.

Ezt olvastad már? Cseréld le a reggeli teát erre a gyulladáscsökkentő italra, és évekkel tovább élhetsz

Az igazi titok mégis a magas rosttartalmában rejlik. A rostok úgynevezett nem felszívódó táplálékok. A növényi sejtek sejtfalát, vagyis a cellulózt az emberi szervezet nem tudja megemészteni, így a rostok minden oda nem illő salakanyagot segítenek kipucolni. Jó tulajdonsága még az is, hogy megkötik a vizet, így azt a vastagbél nem tudja felszívni. Így a savanyú káposzta fogyasztásával rendszeres székletre is számíthatunk.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

2 / 6

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés