3. Csicsóka
A csicsóka jelentős forrása az inulinnak, ami egy természetes poliszacharid és prebiotikumként működik. Az inulin elősegíti a hasznos baktériumok arányát a bélben, ami igen jó hatással van az emésztésre és a bélrendszer egészségére. A csicsókában megtalálható rostok és antioxidánsok segíthetnek az immunrendszer erősítésében, segítenek megvédeni a szervezetet a fertőzésektől.
Ajánlott cikk: Ezzel a házi tápoldattal flamingóvirágod szó szerint ontja majd a virágokat
Bélflóra helyreállító hatása is közismert, aminek következtében antibiotikum-kúra, de akár élelmiszer-allergia esetén is segítségünkre lehet. Ezenkívül a csicsóka számos fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, köztük a C-vitamin, B-vitamin, kálium,vas és a réz. A csicsókában található inulint már rákterápiában is alkalmazták, de még a szív- és érrendszeri betegségek ellen is véd. A csicsókának majdnem ötször akkora a rosttartalma, mint a burgonyának, így serkenti az emésztést.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!