Hirdetés

60 éves kor felett mindenkinek ennie kellene, ezeket az élelmiszereket, toronymagasan ezek pucolják ki a legjobban a beleket

60 év felettiek figyelem
Hirdetés

3. Csicsóka

A csicsóka jelentős forrása az inulinnak, ami egy természetes poliszacharid és prebiotikumként működik. Az inulin elősegíti a hasznos baktériumok arányát a bélben, ami igen jó hatással van az emésztésre és a bélrendszer egészségére. A csicsókában megtalálható rostok és antioxidánsok segíthetnek az immunrendszer erősítésében, segítenek megvédeni a szervezetet a fertőzésektől.

Ajánlott cikk: Ezzel a házi tápoldattal flamingóvirágod szó szerint ontja majd a virágokat

Bélflóra helyreállító hatása is közismert, aminek következtében antibiotikum-kúra, de akár élelmiszer-allergia esetén is segítségünkre lehet. Ezenkívül a csicsóka számos fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, köztük a C-vitamin, B-vitamin, kálium,vas és a réz. A csicsókában található inulint már rákterápiában is alkalmazták, de még a szív- és érrendszeri betegségek ellen is véd. A csicsókának majdnem ötször akkora a rosttartalma, mint a burgonyának, így serkenti az emésztést. 

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

4 / 6

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés