Ha finom, ízletes ételeket szeretnénk készíteni szeretteinknek, barátainknak akkor érdemes odafigyelni, nem csak az alapanyagokra de arra is, hogy milyen sót használunk hozzá.
A só az egyik elengedhetetlen és leggyakrabban használt fűszer a konyhában. Viszont az, hogy a számtalan alternatíva közül ami kereskedelmi forgalomban megtalálható, melyik fajtát választod, nagy hatással lehet az egészségedre. Sokféle só kapható, de nem mindegyik ugyanolyan egészséges. Íme néhány tipp, hogyan válaszd ki a számodra ideális sót a főzéshez.
1. Himalája só
A Himalája só a legelőnyösebb tulajdonságokkal rendelkező, legtisztább só a világon. A Himalája sóról érdemes tudni azt a felbecsülhetetlen tényt, hogy mind a mai napig természetes úton, kézzel bányásszák. Annyira mélyről, hogy a káros anyagok, szennyeződések oda már nem tudnak eljutni . A közönséges sóval szemben a Himalája sót különleges adottságai, értékei miatt nagy előnyben részesítik.
Ajánló: Cseréld le a reggeli teát erre a gyulladáscsökkentő italra, és évekkel tovább élhetsz
Nem kevesebb mint 84 féle ásványi anyagot tartalmaz, nem fehérített és nem is finomított. Nátriumtartalma a hagyományos konyhasó negyede, ezért is jótékony hatású a szervezetre. Számos területen a szervezetünkben jótékony hatást fejt ki, szabályozni képes a vérnyomást, méregtelenít, és késlelteti az öregedést is. Jótékony hatásai a szervezetre könnyebbé, jobbá teszik az életet, megannyi panaszunknak búcsút inthetünk használatával!
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!