Hirdetés

6 elfeledett tájétel recept, amit a dédink konyhája őrzött

Hirdetés

6 elfeledett tájétel recept, amit a dédink konyhája őrzött

Magyarország nem túl nagy ország, de a konyhánk nagyon különleges. Azonban minden tájegységnek megvannak az egyedi, hagyományos ételei. Sajnos ezeket ma már csak kevesen ismerik igazán.

Ajánló: A szakértő elárulta, hogy miért tilos a reggeli kávéhoz tejet inni

1. Hagymás zsírban készült somogyi kukoricagánica

Hozzávalói:

  • 1 db vöröshagyma
  • 35 dkg kukoricadara
  • só, zsír a sütéshez

Elkészítése:

Sós vízben, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a kukoricadarát, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Eközben a szeletelt hagymát bő zsírban megfonnyasztjuk. Amikor a puliszka kellően kihűlt, kanállal kis adagokat szaggatunk belőle, és a forró zsírban megpirítjuk. Az elkészült gombócokat egy tálba helyezzük, végül ráöntjük a hagymás zsírt.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 6

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés