6 elfeledett tájétel recept, amit a dédink konyhája őrzött
Magyarország nem túl nagy ország, de a konyhánk nagyon különleges. Azonban minden tájegységnek megvannak az egyedi, hagyományos ételei. Sajnos ezeket ma már csak kevesen ismerik igazán.
Ajánló: A szakértő elárulta, hogy miért tilos a reggeli kávéhoz tejet inni
1. Hagymás zsírban készült somogyi kukoricagánica
Hozzávalói:
- 1 db vöröshagyma
- 35 dkg kukoricadara
- só, zsír a sütéshez
Elkészítése:
Sós vízben, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a kukoricadarát, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Eközben a szeletelt hagymát bő zsírban megfonnyasztjuk. Amikor a puliszka kellően kihűlt, kanállal kis adagokat szaggatunk belőle, és a forró zsírban megpirítjuk. Az elkészült gombócokat egy tálba helyezzük, végül ráöntjük a hagymás zsírt.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!