Így készül a tökéletes magyar palacsinta – könnyű, légies, és mindenki kedvence
A cseh életmódmagazin ír a híres magyar palacsinta receptjéről!
A cseh Prima Inspirace magazin szerint a legendás magyar palacsinta titka a könnyed, légies tésztában rejlik, amely még a hagyományos változatoknál is puhább állagú. Az élesztős tészta biztosítja ezt az omlós és könnyű textúrát. Ugyan az elkészítése valamivel több időt igényel, de az eredmény minden fáradozást megér. A magazin egy receptet is bemutatott az olvasóknak.
Ajánló: 6 elfeledett tájétel recept, amit a dédink konyhája őrzött
Ez a magyar palacsinta recept nem fog csalódást okozni senkinek! Ízlés szerint megtölthető lekvárral, túróval vagy akár Nutellával is.
Hozzávalók tészta készítéshez:
- 2 tojás
- 250 g sima liszt
- 5 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 15 g élesztő
- csipet só
- olaj a sütéshez
Ötletek a töltelékekhez:
- friss gyümölcs
- lekvár
- tejszínhab
- túró
- tejföl
- Nutella
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!