Hirdetés

Mutatunk 7 őzgerincben sült rakott húst, ami villámgyorsan elkészíthető

Hirdetés

Mutatunk 7 őzgerincben sült rakott húst, ami villámgyorsan elkészíthető

Az őzgerincforma sok finomság elkészítésére alkalmas. A téli gyümölcskenyerek mellett nagyszerűen használható a rakott húsok megsütéséhez, amelyeket zöldségekkel, sajttal, vagy baconnal is fel lehet dobni. A formája miatt alapból mutatós lesz, ráadásul könnyen is tudjuk majd szeletelni. Hidegtálakon elhelyezve is nagyon gusztusos! Lássunk néhány ínycsiklandó receptet, amely új lehetőségeket ad ennek a konyhai eszköznek a felhasználására.

Ajánló: 6 elfeledett tájétel recept, amit a dédink konyhája őrzött

1. Baconös-sajtos csirkemell őzgerincformában megsütve

90 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 25 dkg bacon
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 3 ek liszt
  • 2 db tojás
  • 4 ek tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg paprikás szalámi
  • fél piros paprika
  • fél zöld kaliforniai paprika
  • bors
  • vaj
  • morzsa

Elkészítési mód:

Vajazzuk ki az őzgerincformát, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd béleljük ki baconnel. Úgy csináljuk, hogy a szalonnacsíkok fedésben legyenek egymással és lógjanak ki a formából. A csirkemellet kockázzuk fel, fűszerezzük sóval és borssal az ízlésünk szerint. Keverjük össze a lisztet, a sajtot, a tojást, a tejfölt,a paprikát és a szalámit. Adjuk hozzá a húsdarabokat, és tegyük bele az őzgerincformába. Ha szükséges, akkor még fűszerezhető. Hajtsuk vissza a bacont, takarjuk le alufóliával, süssük 200 °C-on 40 percen keresztül. Ha ez idő eltelt, akkor vegyük le róla az alufóliát és még süssük további 10 percen át.

A szalonna megpirulása után kivesszük a sütőből, és lassan a sütőpapíros tepsibe átborítjuk a formában megsült ételt. Nagyjából 10 perc kell még ahhoz, hogy szép pirosra süljön a teteje.

Hidegen és melegen is elfogyaszthatjuk, tálalhatunk hozzá köretként rizst, sült burgonyát, vagy friss salátát (akár majonézes változatban is) vagy hidegtálon is finom. Tipp: könnyebben szeletelhető, ha kihűlt.

Ez az étel bármikor megállja a helyét akár egy ünnepi asztalon is.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 7

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés