Ezeket a magyar ételeket elfelejtettük, pedig gyakrabban kéne készítenünk

Hirdetés

Ezeket a magyar ételeket elfelejtettük, pedig gyakrabban kéne készítenünk

A magyar konyha egyes fogásai mind itthon mind világszerte népszerűek. Néhány hagyományos étel azonban kevésbé ismert, még hazánkban is. Összeválogattunk öt magyar ételkülönlegességet, amit érdemes érdemes elkészíteni.

Hirdetés

Ajánló: Az orchidea-szakértők titka: ezt az egy dolgot sose tedd a növényeiddel, ha életben akarod tartani őket

Mátrai borzaska

Hozzávalók:

  • 2 db tojás,
  • só, bors,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 4 vékony szelet karaj,
  • 2 nagyobb burgonya,
  • liszt,
  • tejföl,
  • reszelt sajt,
  • olaj a sütéshez.

Elkészítési mód:

Dörzsöljük be alaposan a húsokat fokhagymával, majd hintsük meg ízlés szerint sóval és borssal. A krumplit reszeljük le, és sózzuk meg, majd pihentessük 15 percig azért, hogy levet engedjen. Ezt követően ki kell nyomkodni a felesleges nedvességet belőle. Helyezzük egy tálba, majd adjuk hozzá a tojásokat és 4 evőkanál lisztet. A lényeg, hogy egy szép masszát kapjunk. A hússzeleteket először forgassuk meg lisztben, majd panírozzuk a krumplis keverékkel, és süssük ki forró, bő olajban. Az elkészült hússzeleteket tejföllel és reszelt sajttal a tetejükön tálaljuk.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 5

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés