Sokkoló lista: a világ 6 legveszélyesebb étele között egy magyar kedvenc is ott van

Hirdetés

Sokkoló lista: a világ 6 legveszélyesebb étele között egy magyar kedvenc is ott van

Vannak bizonyos ételek, amelyek nem megfelelő elkészítés esetén komoly veszélyt jelenthetnek az egészségünkre, sőt, akár halálosak is lehetnek. Előfordul ezek közül több is a magyarok tányérján.

Hirdetés

A drive.hu egy cikkében hat ilyen ételt gyűjtött össze, és az érdekesség az, hogy ezek közül kettő ismerős lehet a magyar konyha kedvelőinek. Az egyik pedig különösen gyakori vendég az asztalunkon, mivel nagyon népszerűnek számít nálunk.

Ajánlott: Mutatunk 7 őzgerincben sült rakott húst, ami villámgyorsan elkészíthető

Vörös vesebab

A vörös vesebab használata előfordul a magyar konyhában is, hiszen számos közkedvelt fogás alapja (például: chilis bab) . Nyersen fogyasztva azonban komoly veszélyeket rejthet. Ez a hüvelyes ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz fitohemagglutinint, ami egy olyan vegyület, amely „összecsomósítja” a vörösvértesteket, súlyos betegséget okozva. Szerencsére ezt a veszélyt könnyen elkerülhetjük, ha a babot megfelelően előkészítjük. Áztatni kell hosszabb ideig, majd a forró vízben történő főzés következik. Ez az a módszer, amit a legtöbb babos ételnél egyébként is használunk. Sőt, ha elkészült, akár még édességet is varázsolhatunk belőle.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 4

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés