Eláruljuk, hogy mi a falusi lecsó titka: ettől az egyetlen hozzávalótól lesz igazán tökéletes
A nyár nagy slágere nálunk egyértelműen a lecsó, viszont mi általában télen is fogyasztjuk ezt a szuper kis ételt. A magyar konyha egyik legkedveltebb étele közé tartozik, hiszen rengetegféle módon elkészíthető, igazán jól variálható ez az étel. Sokan csak az alap verziót szeretik, de bizony jómagam is ettem már annyira más ízvilágú lecsót mint a hagyományos, és nagyon finom volt. Érdemes többféle variációban is kipróbálni.
Ajánló: A szomszédom gondozási trükkje: csodájára járnak a hortenziájának, annyira szépséges
Igazából nincs kőbe vésett szabály az elkészítésére, ezt mindenkinek a saját ízlésére lehet bízni. Lehetetlenség elrontani ezt az ételt. Van aki csak friss ropogós kenyérrel eszi natúr változatban, van aki rizst, tarhonyát, tojást tesz hozzá köretként. A bográcsban készült változat a legjobb, de bármilyen tűzhelyen elkészíthető.
Tényleg csak a fantáziánkon múlik, hogy milyen lecsót készítünk, abban azonban mindenki egyetért, hogy az alapja egy jó lecsónak a sok – sok hagyma! Ezt semmiképp ne sajnáljuk belőle, mert minden pörköltes ételnek az alapja a hagyma. Van aki még fokhagymát is vág bele, hogy még ízesebb, magyarosabb legyen a végeredmény.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!