10. Diós búrkifli
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 15 dkg porcukor
- 2 db tojásfehérje
- 2 csomag, 500 g-os fagyasztott bolti leveles tészta
- 15 dkg darált dió
Tetejére:
- kb. 5 dkg darált dió
- 2 db tojássárgája
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítés:
A két csomag leveles tésztából összesen 16 darab búrkiflit tudunk elkészíteni.
Olvasszuk ki a leveles tésztát és nyújtsuk ki téglalap alakúra egy lisztezett felületen
Válasszuk ketté a tojásokat. A fehérjét verjük habbá, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. Ha már kemény habbá vált, akkor a darált diót óvatosan keverjük bele.
Vágjuk a kinyújtott tésztát négy egyenlő részre. Minden tésztacsík egyik szélét kenjük meg a tojássárgájával.
A tésztacsíkok közepére tegyünk a diós habból, majd tekerjük fel kifli formájúra. Figyeljünk arra, hogy a “ragasztott” szél alulra kerüljön. A kifliket vágjuk félbe, és hajtogassuk patkó alakúra őket.
A sütőt melegítsük 180 fokra. Tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe a búrkifliket, majd mindegyik tetejét kenjük meg tojássárgájával, és szórjuk meg darált dióval. Akkor van kész, ha világos aranybarnára sült nagyjából 20 perc alatt.
Hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral, és máris fogyaszhatjuk!
Kalória és tápérték tartalma 100 g esetében:
Kalória: 454 kcal
Zsír: 30 g
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 35 g
Elkészítési idő: 45 perc
Ajánlott: Mutatunk 7 őzgerincben sült rakott húst, ami villámgyorsan elkészíthető