A dédi konyhájának titkai: 10 elfeledett finomság, amit most újra imádni fogsz

Hirdetés

2. Krumplis pogácsa zsírban sütve

Hozzávalók 8 adaghoz:

Hirdetés
  • 1- 2 kg krumpli
  • liszt (szükséges mértékben)
  • zsiradék (a sütéshez)

Ajánló: Az orchidea-szakértők titka: ezt az egy dolgot sose tedd a növényeiddel, ha életben akarod tartani őket

Elkészítés:

Először elkészítjük a gombóctésztát: megfőzzük a krumplit sós vízben, majd leszűrjük és összetörjük alaposan.

Amikor kihűlt, liszttel gyúrjuk össze, és 2-3 mm vastagságúra nyújtsuk ki. Pogácsaszaggatóval kisebb köröket szaggassunk belőle, majd forró zsiradékban süssük aranybarnára.

Jó tanács:

Az elkészült finomságot tálalhatjuk lekvárral, sós tejföllel, vagy akár tejföllel és reszelt sajttal is. Ha viszont szárazon, forró platnin sütjük meg, akkor már „laska” a neve. Ez egy jó opció lehet például bableveshez kenyér helyett.

Elkészítési idő: 60 perc.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

2 / 10

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés