A dédi konyhájának titkai: 10 elfeledett finomság, amit most újra imádni fogsz

Hirdetés

5. Csörögefánk

Hozzávalók 6 adaghoz:

Hirdetés
  • 5 db tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 1 kis pohár tejföl (130 g)
  • 35 dkg liszt
  • csipet só
  • olaj a sütéshez

Ne várj februárig ezeknek a növények az ültetésével: máris kezd el

Elkészítés:

Dolgozzuk össze a lisztet a tojássárgájákkal, cukorral, sóval és a tejföllel. Lényeg, hogy egy levestészta állagú tésztát kapjunk.

Ezt nyújtsuk vékonyra, és vágjuk derelyevágóval téglalap alakúra. Minden darab közepére egy kis rést vágjunk, majd fordítsuk ki az egyik csücskét a nyíláson. Így születik meg a csöröge jellegzetes formája.

Forró olajban, fedő alatt süssük aranybarnára és ropogósra. Amikor elkészült, még melegen porcukorral szórjuk meg, és lekvárral tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

5 / 10

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés