A dédi konyhájának titkai: 10 elfeledett finomság, amit most újra imádni fogsz

Hirdetés

7. Császármorzsa

Hozzávalók 4 adaghoz:

Hirdetés
  • 4 db tojás
  • mazsola
  • csipet só
  • 20 dkg búzadara
  • 15 dkg liszt
  • 0,5 l tej
  • 4 ek porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • pici rumaroma

Elkészítés:

Keverjük össze jól a búzadarát, a lisztet és tejet. Fontos, hogy csomómentes legyen. Következhet a vaníliás cukor, a reszelt citromhéj, egy csipet só, és a mazsola hozzáadása. Fedjük le a tálat, és pár órára rakjuk be a hűtőbe. (Ha este összerakjuk, másnapig pihenhet a hűtőben.)

Sütés előtt a masszához keverjük hozzá a tojások sárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá kell verni a fokozatosan hozzáadott porcukorral, majd lassan és óvatosan beleforgatható a tojásfehérjehab a masszába.

Egy nagyobb tepsit kenjünk ki margarinnal, majd mehet bele a massza. Előmelegített sütőbe tegyük be, és 180 fokon kezdjük sütni. Sütés közben párszor vegyük ki, és kisebb darabokra tördeljük, megforgatjuk.

Amikor már szép aranybarna, és morzsálódik, vegyük ki a sütőből.

Tálalásnál ízlés szerint porcukorral megszórjuk, és sárgabaracklekvár is kerülhet rá bőségesen.

Kalória és tápérték tartalma 100 g mennyiség esetében:

Kalória: 238 kcal
Fehérje: 6 g
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 31 g

Elkészítési idő: 60 perc

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

7 / 10

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés