7. Császármorzsa
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 db tojás
- mazsola
- csipet só
- 20 dkg búzadara
- 15 dkg liszt
- 0,5 l tej
- 4 ek porcukor
- 10 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- pici rumaroma
Elkészítés:
Keverjük össze jól a búzadarát, a lisztet és tejet. Fontos, hogy csomómentes legyen. Következhet a vaníliás cukor, a reszelt citromhéj, egy csipet só, és a mazsola hozzáadása. Fedjük le a tálat, és pár órára rakjuk be a hűtőbe. (Ha este összerakjuk, másnapig pihenhet a hűtőben.)
Sütés előtt a masszához keverjük hozzá a tojások sárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá kell verni a fokozatosan hozzáadott porcukorral, majd lassan és óvatosan beleforgatható a tojásfehérjehab a masszába.
Egy nagyobb tepsit kenjünk ki margarinnal, majd mehet bele a massza. Előmelegített sütőbe tegyük be, és 180 fokon kezdjük sütni. Sütés közben párszor vegyük ki, és kisebb darabokra tördeljük, megforgatjuk.
Amikor már szép aranybarna, és morzsálódik, vegyük ki a sütőből.
Tálalásnál ízlés szerint porcukorral megszórjuk, és sárgabaracklekvár is kerülhet rá bőségesen.
Kalória és tápérték tartalma 100 g mennyiség esetében:
Kalória: 238 kcal
Fehérje: 6 g
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 31 g
Elkészítési idő: 60 perc
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!