A dédi konyhájának titkai: 10 elfeledett finomság, amit most újra imádni fogsz

Hirdetés

8. Madártej:

Hozzávalók 4 adaghoz:

Hirdetés
  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 liter tej
  • 1 vanília rúd kikapart magja

Elkészítés:

Kezdjük a tojásfehérje kemény habbá verésével.

Tegyünk egy edénybe tejet és forraljuk fel, ezután a tojáshabból evőkanállal szaggassunk galuskákat. A forró tejben fél perc alatt először az egyik, majd a másik oldalát is megfőzzük. Emeljük ki szűrőkanállal őket, és csepegtessük le jól, majd helyezzük a tálra.

Keverjük össze a tojások sárgáját a cukorral és a vanília magjaival, majd dolgozzuk simára. Ezt a keveréket a forró tejhez kell csorgatni, de eközben figyeljünk oda a folyamatos kevergetésre. Addig hagyjuk a tűzön, amíg kissé besűrűsödik.

Végül vegyük le a tűzről,és hagyjuk kihűlni. Javasolt hidegen tálalni, a habgaluskákkal a tetején.

Jó étvágyat!

Jó tanács: A ráreszelt citromhéj feldobja az ízét.

Elkészítési idő: 30 perc

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

8 / 10

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés