8. Madártej:
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 6 db tojás
- 15 dkg cukor
- 1 liter tej
- 1 vanília rúd kikapart magja
Elkészítés:
Kezdjük a tojásfehérje kemény habbá verésével.
Tegyünk egy edénybe tejet és forraljuk fel, ezután a tojáshabból evőkanállal szaggassunk galuskákat. A forró tejben fél perc alatt először az egyik, majd a másik oldalát is megfőzzük. Emeljük ki szűrőkanállal őket, és csepegtessük le jól, majd helyezzük a tálra.
Keverjük össze a tojások sárgáját a cukorral és a vanília magjaival, majd dolgozzuk simára. Ezt a keveréket a forró tejhez kell csorgatni, de eközben figyeljünk oda a folyamatos kevergetésre. Addig hagyjuk a tűzön, amíg kissé besűrűsödik.
Végül vegyük le a tűzről,és hagyjuk kihűlni. Javasolt hidegen tálalni, a habgaluskákkal a tetején.
Jó étvágyat!
Jó tanács: A ráreszelt citromhéj feldobja az ízét.
Elkészítési idő: 30 perc
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!