Sok múlik rajta, hogy készítjük elő
Ha igazán finom gesztenyét szeretnél a TITOK az áztatásban rejlik. Minimum 2-3 órát álljanak a vízben de az igazi az lenne ha egy egész éjszakán át áznának. Mielőtt viszont beáztatnánk, fontos bevágni a tetejét X alakban, erre azért van szükség, hogy fogyasztás előtt a héját könnyen le tudjuk szedni. Bevágáskor nagyon vigyázzunk a kezünk épségére.
Ajánló: Ez a gyümölcs jót tesz a beleknek és a szívnek – Fogyassz belőle napi 3-4 darabot!
Legyen a sütő forró
Áztatás után jól csepegtesd le egy szűrő segítségével, vagy konyharuhára kiszórva is jó a lényeg hogy ne csöpögjön belőle a víz. ezután tedd a gesztenyéket egy sütőpapírral kibélelt tepsire és süsd őket 220 fokon körülbelül fél órán át. Ha igazán puha gesztenyét szeretnénk érdemes egy kis tálkába vizet tenni a sütő aljába, így a felszálló gőz még jobban puhítja a gesztenyéket. Amikor szétnyílik a héja esetleg egy kissé meg is feketedett akkor van kész a gesztenyénk. Vegyük ki a sütőből és egy konyharuhába „bugyolálva” hagyjuk kicsit kihűlni, de ne teljesen mert melegen a legfinomabb és a héját is könnyebb leszedni.
Ezt olvastad? 7 dolog, amit szigorúan tilos ecettel tisztítani