A szakértő elárulta, hogy miért tilos a reggeli kávéhoz tejet inni
Egy szakértő felhívja a figyelmet egy tényre, ami így szól: súlyos következménye lehet, ha tejet adunk a kávéhoz.
A mértékletes kávéfogyasztás egészségügyi előnyei széles körben ismertek, különböző tanulmányok bizonyítják, hogy:
Csökkenti a Parkinson-kór kialakulását, és a kettes típusú cukorbetegség kialakulását is. Kitűnő antioxidáns forrás, hatására csökken a szívinfarktus kockázata, védi a májat, serkenti az agyműködést is. Egy szakértő azonban most azt állítja, van egy gyakori kávézási szokás ami minimálisra csökkentheti az egészségügyi előnyök nagy részét.
Ajánló: Sosem gondolnád, ezért teszik hálóba a narancsot
Ezt mondta a szakértő a tejről
Egy neves idegkutató ugyanis, TikTok videóban beszámolt arról, hogy a kávéhoz egyáltalán nem szabadna tejet vagy bármilyen tejterméket adni. Az idegkutató a felvételen arról beszél, hogy a kávéban rengeteg polifenolol található, amelyek széles körű védelmet nyújthatnak bizonyos rákos megbetegedésekkel szemben.
De ugyanilyen védelmet biztosítanak a szív-és érrendszeri betegségekkel és akár a cukorbetegséggel szemben is. Ha viszont valaki tejjel, vagy más tejtermékkel issza a kávéját, akkor a fehérjék hozzátapadnak ezekhez a polifenololkhoz és nagyban csökkentik a felszívódást.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!