2. Tökfőzelék kaporral és virslivel
Hozzávalók:
- 65 dkg tök
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 3 dl zöldségleves-alaplé
- 1 ek liszt
- 1 doboz tejföl
- citromlé ízlés szerint
- só és őrölt bors ízlés szerint
- olaj a pirításhoz
Feltétnek: 4 db virsli
Ajánló: Krémes, majonézes krumplisaláta: tökéletes köret húsok mellé
Elkészítési mód:
A tököt megpucoljuk és legyaluljuk a megfelelő eszközzel. Kisebb darabokra aprítjuk a kaprot.
A felaprított fokhagymást, és vöröshagymát odatesszük az olajra és megdinszteljük. Szükséges sózni, borsozni és őrölt paprikával, és az aprított kapor felével ízesíteni.
Ezt követően a gyalult tököt kell hozzáadni, átforgatni. Vízzel vagy alaplével félig öntsük fel.
Ha a tök már puha, akkor be kell habarni liszttel, amelybe tejfölt is keverünk. Fontos, hogy érjük el a csomómentes állagot. A kapor másik felét ekkor hozzáadjuk. Plusz öntünk hozzá egy kis citromlevet is. Ha úgy érezzük, még lehet sózni, borsozni.
Ajánlott feltétnek a sült kolbász vagy sült virsli.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!