Hirdetés

Az 5 legfinomabb tökfőzelék recept, amiből mindenki duplán fog szedni

Hirdetés

2. Tökfőzelék kaporral és virslivel

Hozzávalók:

  • 65 dkg tök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 3 dl zöldségleves-alaplé
  • 1 ek liszt
  • 1 doboz tejföl
  • citromlé ízlés szerint
  • só és őrölt bors ízlés szerint
  • olaj a pirításhoz

Feltétnek: 4 db virsli

Ajánló: Krémes, majonézes krumplisaláta: tökéletes köret húsok mellé

Elkészítési mód:

A tököt megpucoljuk és legyaluljuk a megfelelő eszközzel. Kisebb darabokra aprítjuk a kaprot.

A felaprított fokhagymást, és vöröshagymát odatesszük az olajra és megdinszteljük. Szükséges sózni, borsozni és őrölt paprikával, és az aprított kapor felével ízesíteni.

Ezt követően a gyalult tököt kell hozzáadni, átforgatni. Vízzel vagy alaplével félig öntsük fel.

Ha a tök már puha, akkor be kell habarni liszttel, amelybe tejfölt is keverünk. Fontos, hogy érjük el a csomómentes állagot. A kapor másik felét ekkor hozzáadjuk. Plusz öntünk hozzá egy kis citromlevet is. Ha úgy érezzük, még lehet sózni, borsozni.

Ajánlott feltétnek a sült kolbász vagy sült virsli.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

2 / 5

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés