Hirdetés

Az 5 legfinomabb tökfőzelék recept, amiből mindenki duplán fog szedni

Hirdetés

3. Tökfőzelék kaporral és cukkinifasírttal

Hozzávalók a tökfőzelékhez:

  • 1 kg tök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 2 ek 10%-os ecet
  • 1 csokor kapor
  • só és bors ízlés szerint

Hozzávalók cukkinifasírthoz:

  • 40 dkg salátacukkini
  • 6 dkg zabpehely
  • 1 db tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

Elkészítési mód:

A tökfőzeléket úgy készítjük, hogy először meghámozzuk és apróra kockákra vágjuk a hagymát. Üvegesre kell pirítani forró olajban. Ezt követően hozzáadható a legyalult tök. Felöntjük 4 dl vízzel, sóval és borssal ízesítjük. Felforraljuk, majd kisebbre vesszük a hőt, és alacsony lángon, lassan főzzük körülbelül 15 percen keresztül.

A cukkinifasírt elkészítéséhez a cukkinit nagyon alaposan megtisztítjuk, a végeit levágjuk, majd lereszeljük és egy tálba rakjuk. Meghintjük sóval, és 30 percig pihenni hagyjuk azért, hogy levet eresszen. Ezután alaposan kinyomkodjuk belőle a levet, majd összekeverjük apró szemű zabpehellyel, tojással. Ízlés szerint teszünk bele sót és borsot is.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a cukkinis masszából kis kupacokat rakunk bele. Ezeket laposra nyomjuk, és megsütjük mindkét oldalát aranybarnára.

A vegyünk külön a főzelékből 3 merőkanálnyit, keverjük hozzá a lisztet, majd botmixerrel pürésítsük simára. Ezt visszaöntjük a főzelékhez, és még pár percig együtt főzzük, hogy besűrűsödjön. Végül ecettel és finomra aprított kaporral ízesítjük. Összesen 275 kcal egy adag.

Iklódi Dóra, gasztrobloggertől idézve:

„Bár nincs mindenkinek szép emléke a menzás kapros tökfőzelékről, érdemes még egy esélyt adni neki, és elkészíteni egészséges verzióban! Egy friss, nyári fogást kapunk, a főzőtök szénhidrát tartalmát pedig még számolnunk sem kell a 160 grammos diétában.”

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

3 / 5

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés