4. Tökfőzelék csirkemell pörkölttel
Hozzávalók a tökfőzelékhez:
- 60 dkg gyalult tök
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor friss kapor
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál zsír
- só ízlés szerint
- víz szükség szerint
Hozzávalók a pörkölthöz:
- 35 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 tk őrölt pirospaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítési mód:
A tökfőzelék elkészítéséhez először is kezdjük azzal, hogy a meghámozott, valamint apróra vágott hagymát egy kis zsíron megdinszteljük. Amikor már üvegesre pirult, akkor a lisztet hozzáadjuk, és az égés elkerülése érdekében gyors mozdulatokkal elkeverjük.
Ezután jöhet a tejföl, a tököt és az apróra vágott friss kapor. Egy kevés vizet azért öntünk hozzá. Sóval ízesítjük, és addig főzzük, amíg a tök meg nem puhul. Ha úgy érezzük, hogy túl híg, egy kis rántással vagy habarással még sűríthetjük, hogy megkapjuk a megfelelő állagot.
A csirkemell pörkölthöz először az apróra vágott hagymát dinszteljük meg a forró zsíron. Hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát és a félbevágott paradicsomot, majd pár percig együtt fogjuk párolni őket. Ezt követően belerakjuk az apró kockákra vágott csirkemellet, amit fehéredésig sütünk. Ha levettük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, majd visszatesszük a tűzre. Sóval és borssal ízesítjük, és felöntjük 1-1,5 dl vízzel. Lassú tűzön puhára főzzük. A kész pörköltet a tökfőzelékkel együtt tálaljuk.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!