Hirdetés

Az 5 legfinomabb tökfőzelék recept, amiből mindenki duplán fog szedni

Hirdetés

4. Tökfőzelék csirkemell pörkölttel

Hozzávalók a tökfőzelékhez:

  • 60 dkg gyalult tök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor friss kapor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál zsír
  • só ízlés szerint
  • víz szükség szerint

Hozzávalók a pörkölthöz:

  • 35 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítési mód:

A tökfőzelék elkészítéséhez először is kezdjük azzal, hogy a meghámozott, valamint apróra vágott hagymát egy kis zsíron megdinszteljük. Amikor már üvegesre pirult, akkor a lisztet hozzáadjuk, és az égés elkerülése érdekében gyors mozdulatokkal elkeverjük.

Ezután jöhet a tejföl, a tököt és az apróra vágott friss kapor. Egy kevés vizet azért öntünk hozzá. Sóval ízesítjük, és addig főzzük, amíg a tök meg nem puhul. Ha úgy érezzük, hogy túl híg, egy kis rántással vagy habarással még sűríthetjük, hogy megkapjuk a megfelelő állagot.

A csirkemell pörkölthöz először az apróra vágott hagymát dinszteljük meg a forró zsíron. Hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát és a félbevágott paradicsomot, majd pár percig együtt fogjuk párolni őket. Ezt követően belerakjuk az apró kockákra vágott csirkemellet, amit fehéredésig sütünk. Ha levettük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, majd visszatesszük a tűzre. Sóval és borssal ízesítjük, és felöntjük 1-1,5 dl vízzel. Lassú tűzön puhára főzzük. A kész pörköltet a tökfőzelékkel együtt tálaljuk.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

4 / 5

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés