Hirdetés

Az 5 legfinomabb tökfőzelék recept, amiből mindenki duplán fog szedni

Hirdetés

Tökfőzelék tejföllel és kaporral

Hozzávalók:

  • 50 dkg tök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor kapor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál ecet
  • 0,5 dl étolaj
  • só ízlés szerint

Elkészítési mód:

A hagymát és a kaprot úgy vágjuk fel , hogy ne maradjanak túl nagy darabok.

Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadunk egy csipet sót, majd ráhelyezzük a tököt. Néhány percig kevergetjük, hogy párolódjon, és ha szükséges, egy deci vizet önthetünk bele.

Lisztet, tejet, valamint tejfölt keverünk össze, és sűrű habarást készítünk. Ezt hozzáadjuk a tökhöz, majd beletesszük a felaprított kaprot is. Az egészet mindössze 5 percig forraljuk, ezt követően ízesítjük cukorral és ecettel. Még 2 percig főzzük, végül levesszük a tűzről. Az így elkészült tökfőzelék biztosan finom lesz.

A recept SilVie86-tól származik:

Mivel én úgy szeretem a tökfőzeléket, ha édes és világos színű, nem tettem hozzá sem pirospaprikát, sem paradicsomot és zöldpaprikát, ahogy az más receptekben olvasható. Aki még ennél a verziónál is világosabb színt szeretne, annak érdemes tejszínt hozzáadni, az ízén is sokat javíthat.

Ajánló: Néhány csepp ebből az olajból és eltűnnek az egerek még a házad környékről is!

5 / 5

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés