Tökfőzelék tejföllel és kaporral
Hozzávalók:
- 50 dkg tök
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 2 dl tejföl
- 1 csokor kapor
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál ecet
- 0,5 dl étolaj
- só ízlés szerint
Elkészítési mód:
A hagymát és a kaprot úgy vágjuk fel , hogy ne maradjanak túl nagy darabok.
Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadunk egy csipet sót, majd ráhelyezzük a tököt. Néhány percig kevergetjük, hogy párolódjon, és ha szükséges, egy deci vizet önthetünk bele.
Lisztet, tejet, valamint tejfölt keverünk össze, és sűrű habarást készítünk. Ezt hozzáadjuk a tökhöz, majd beletesszük a felaprított kaprot is. Az egészet mindössze 5 percig forraljuk, ezt követően ízesítjük cukorral és ecettel. Még 2 percig főzzük, végül levesszük a tűzről. Az így elkészült tökfőzelék biztosan finom lesz.
A recept SilVie86-tól származik:
„Mivel én úgy szeretem a tökfőzeléket, ha édes és világos színű, nem tettem hozzá sem pirospaprikát, sem paradicsomot és zöldpaprikát, ahogy az más receptekben olvasható. Aki még ennél a verziónál is világosabb színt szeretne, annak érdemes tejszínt hozzáadni, az ízén is sokat javíthat.„
Ajánló: Néhány csepp ebből az olajból és eltűnnek az egerek még a házad környékről is!