Burgonyakrémleves, ahogy még nem kóstoltad: ez az egyetlen fűszer minden titka
Egy egyszerű burgonyakrémleves is könnyedén különlegessé tehető, amennyiben olyan ízletes hozzávalókkal gazdagítod, amelyek tökéletesen harmonizálnak az alaprecepttel. Ezek az apróságok igazán ízletessé varázsolják ezt a klasszikus fogást.
Az 5 legfinomabb tökfőzelék recept, amiből mindenki duplán fog szedni
Lestyános burgonyakrémleves pirított dióval
Ahogy a neve is elárulja, két különleges hozzávalótól lesz különleges ez a leves: a lestyántól és a pirított diótól. Azonban van egy harmadik összetevő is, ami még gazdagabbá varázsolja a Vidék íze magazin receptjét – ez pedig a póréhagyma. Ezekből az egyszerű és olcsó alapanyagokból harmonikus, ízletes levest főzhetünk, amelyet elfogyaszthatunk ebédre és vacsorára egyaránt.
A Vidék íze magazin által megosztott recept a következő, amely elkészítéssel és főzéssel együtt mindössze 40 percet vesz igénybe.
A leves hozzávalói:
- 60 dkg sárga burgonya
- 2 evőkanál zsiradék
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 l zöldségalaplé
- Fél póréhagyma
- Pár levél friss vagy 1 teáskanál szárított lestyán
- Só
- Fehér bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 2 marék dió a tálaláshoz
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!