Hirdetés

Burgonyakrémleves, ahogy még nem kóstoltad: ez az egyetlen fűszer minden titka

Hirdetés

Elkészítési mód:

A póréhagymát alaposan megmossuk, majd hosszában félbevágjuk, és vékony félkarikákra szeleteljük. Egy fazékban a zsiradékkal együtt átlátszóra dinszteljük. Ezután hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és egy percig együtt pirítjuk.

A meghámozott, kisebb kockákra vágott burgonyát belekeverjük, felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni. Közben hozzáadjuk a lestyánt, majd ízlés szerint rakunk bele sót, borsot és egy csipet őrölt szerecsendiót. Addig kell főzni, amíg a krumpli teljesen megpuhul. Ha elkészült, levesszük a tűzről, és megpürésítjük merülőmixerrel.

Teendőink közé tartozik még a dió serpenyőben való szárazra pirítása is. A kész levest a pirított dióval tálaljuk, ügyelve rá, hogy minden tányérba jusson ebből a finom feltétből.

Ajánló: 6 elfeledett tájétel recept, amit a dédink konyhája őrzött

2 / 2

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés