Elkészítési mód:
A póréhagymát alaposan megmossuk, majd hosszában félbevágjuk, és vékony félkarikákra szeleteljük. Egy fazékban a zsiradékkal együtt átlátszóra dinszteljük. Ezután hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és egy percig együtt pirítjuk.
A meghámozott, kisebb kockákra vágott burgonyát belekeverjük, felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni. Közben hozzáadjuk a lestyánt, majd ízlés szerint rakunk bele sót, borsot és egy csipet őrölt szerecsendiót. Addig kell főzni, amíg a krumpli teljesen megpuhul. Ha elkészült, levesszük a tűzről, és megpürésítjük merülőmixerrel.
Teendőink közé tartozik még a dió serpenyőben való szárazra pirítása is. A kész levest a pirított dióval tálaljuk, ügyelve rá, hogy minden tányérba jusson ebből a finom feltétből.
Ajánló: 6 elfeledett tájétel recept, amit a dédink konyhája őrzött