Hirdetés

Eláruljuk, hogy mi a falusi lecsó titka: ettől az egyetlen hozzávalótól lesz igazán tökéletes

Eláruljuk, hogy mi a falusi lecsó titka: ettől az egyetlen hozzávalótól lesz igazán tökéletes
Hirdetés

A tojásos cukkinis lecsó elkészítése:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon vagy zsíron üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzátesszük a karikákra vágott paprikákat, cikkekre vágott paradicsomokat és a reszelt cukkinit, majd megfűszerezzük 1 tk sóval, 1 kés hegynyi borssal, 1 tk cukorral és 1 kk ételízesítővel, és jól összekeverjük őket.
  3. Kb. 15 percig fedő alatt puhára pároljuk, közben néhányszor megkeverjük.
  4. Amikor már minden megpuhult és „szaftos”, ráütjük a tojásokat, elkeverjük, és még kb. 2-3 percig főzzük. Friss házi kenyérrel fogyasszuk!

Ajánlott cikk: Te eddig kidobtad a paprika csumáját? Ne szórakozz már, ezt kéne tenned vele:

Rizses lecsó császárszalonnával és kolbásszal

Hozzávalók a rizses lecsóhoz:

  • 10 dkg szalonna, vagy 2 szelet főtt császárszalonna
  • 10 dkg füstölt kolbász (lehet csípős is)
  • 6 db paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 2 db chili (kihagyható)
  • 4 db nagy paradicsom
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 bögre rizs 
  •  ízlés szerint só
  • 1 teáskanál  fűszerpaprika
  • 1 teáskanál fekete bors (őrölt)
  • 1 ek olívaolaj

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

3 / 5

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés