Hirdetés

Eláruljuk, hogy mi a falusi lecsó titka: ettől az egyetlen hozzávalótól lesz igazán tökéletes

Eláruljuk, hogy mi a falusi lecsó titka: ettől az egyetlen hozzávalótól lesz igazán tökéletes
Hirdetés

A rizses lecsó elkészítése:

  1. A rizst reggel beáztatjuk.
  2. A szalonnát kockára, a paprikákat és a 2 chilit karikára, a hagymákat apróra vágjuk, a paradicsomot pedig felkockázzuk.
  3. Egy serpenyőbe kevés olajon megsütjük a szalonnát,majd a kolbászt. A kolbászt kivesszük, félretesszük. A serpenyőbe beletesszük a hagymákat, a chilit és a rizst, kevergetjük, majd bele tesszük a paprikákat, ezt majdnem puhára főzzük. Ha ezzel meg vagyunk mehet hozzá a paradicsom, fűszerezzük, öntünk rá egy kevés vizet. Időnként megkavarjuk, hogy a rizs le ne tapadjon. Fedő alatt készre főzzük.
  4. ha már kész, hozzá keverjük a kolbász karikákat.
  5. Tányérra szedünk a lecsóból, szórunk rá még borsot, az ínyencek megkóstolhatják tejföllel is. Friss kenyérrel fogyasszuk.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

4 / 5

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés