A rizses lecsó elkészítése:
- A rizst reggel beáztatjuk.
- A szalonnát kockára, a paprikákat és a 2 chilit karikára, a hagymákat apróra vágjuk, a paradicsomot pedig felkockázzuk.
- Egy serpenyőbe kevés olajon megsütjük a szalonnát,majd a kolbászt. A kolbászt kivesszük, félretesszük. A serpenyőbe beletesszük a hagymákat, a chilit és a rizst, kevergetjük, majd bele tesszük a paprikákat, ezt majdnem puhára főzzük. Ha ezzel meg vagyunk mehet hozzá a paradicsom, fűszerezzük, öntünk rá egy kevés vizet. Időnként megkavarjuk, hogy a rizs le ne tapadjon. Fedő alatt készre főzzük.
- ha már kész, hozzá keverjük a kolbász karikákat.
- Tányérra szedünk a lecsóból, szórunk rá még borsot, az ínyencek megkóstolhatják tejföllel is. Friss kenyérrel fogyasszuk.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!