Hirdetés

Eláruljuk, hogy mi a falusi lecsó titka: ettől az egyetlen hozzávalótól lesz igazán tökéletes

Eláruljuk, hogy mi a falusi lecsó titka: ettől az egyetlen hozzávalótól lesz igazán tökéletes
Hirdetés

Alap lecsó – füstölt szalonnával

Hozzávalók

  • 40 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg paprika ( vegyesen erős és édes )
  • 1/2 kg paradicsom
  •  ízlés szerint só
  •  ízlés szerint bors ( frissen örölt )
  •  ízlés szerint fűszerpaprika
  • 2 fej vöröshagyma

Elkészítés

  1. A paprikát, paradicsomot tetszés szerint felszeleteljük,ízlés dolga ki hogy szereti, az egyik hagymát karikára, a másikat kockára vágjuk.
  2. A füstölt szalonnát felkockázzuk apróra és kisütjük a zsírját, rátesszük a kockára vágott hagymát, és üvegesre dinszteljük. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, pici vízzel felöntjük, sózzuk, és beletesszük a paprikát, paradicsomot és hagymakarikát.
  3. Először fedő alatt pároljuk, majd fedő nélkül puhára főzzük. A vizet, amit ereszt a paprika és paradicsom, főzzük el róla annyira, hogy sűrű szaftot kapjunk . Borssal meghintjük,ha lehet frissen őröltet használjunk. Friss, ropogós kenyérrel fogyasszuk!

Ezeket olvastad már?

Karácsonyi hal árak 2024 – Ennyibe fog kerülni egy kiló hal idén karácsonykor!

Nagymamám diós rácsos sütemény receptje – nincs ennél finomabb

5 / 5

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés