Alap lecsó – füstölt szalonnával
Hozzávalók
- 40 dkg füstölt szalonna
- 1 kg paprika ( vegyesen erős és édes )
- 1/2 kg paradicsom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors ( frissen örölt )
- ízlés szerint fűszerpaprika
- 2 fej vöröshagyma
Elkészítés
- A paprikát, paradicsomot tetszés szerint felszeleteljük,ízlés dolga ki hogy szereti, az egyik hagymát karikára, a másikat kockára vágjuk.
- A füstölt szalonnát felkockázzuk apróra és kisütjük a zsírját, rátesszük a kockára vágott hagymát, és üvegesre dinszteljük. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, pici vízzel felöntjük, sózzuk, és beletesszük a paprikát, paradicsomot és hagymakarikát.
- Először fedő alatt pároljuk, majd fedő nélkül puhára főzzük. A vizet, amit ereszt a paprika és paradicsom, főzzük el róla annyira, hogy sűrű szaftot kapjunk . Borssal meghintjük,ha lehet frissen őröltet használjunk. Friss, ropogós kenyérrel fogyasszuk!
Ezeket olvastad már?
Karácsonyi hal árak 2024 – Ennyibe fog kerülni egy kiló hal idén karácsonykor!
Nagymamám diós rácsos sütemény receptje – nincs ennél finomabb