Hirdetés

Erről tudnod kell: Toronymagasan ez a legjobb minőségű só a főzéshez

Hirdetés

4. Füstölt só

Ha különleges ízre vágyunk mindenképp érdemes kipróbálni a füstölt sót! Ennek a sónak a füstölési módszere nagyon összetett folyamat. Különlegessége az, hogy bükkfán füstölik hidegen, több napon keresztül és többször jó alaposan átforgatják közben. Ennek eredménye egy fantasztikusan erőteljes, intenzív füstös íz lesz. 

Nem mindegy azonban hogy nyáron vagy télen készítik ezzel az eljárással a sót, mert nyáron a meleg hatására szürke színe lesz a téli hidegben pedig barna. Azonban ez élvezeti értékén semmit sem változtat! a Füstölt só nem tartalmaz sok ásványi anyagot azonban különleges íze miatt előszeretettel fogyasztjuk.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

4 / 6

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés