Hirdetés

Erről tudnod kell: Toronymagasan ez a legjobb minőségű só a főzéshez

Hirdetés

5. Jódozott só

A jód a normális anyagcsere folyamat biztosításával gátolja a magas koleszterin szinet, a máj-, vese- és epebetegségek kialakulásának veszélyét. Ugyanakkor növeli a szervezet immunitását, a testi és szellemi teljesítő képességet. A jód nagyon fontos a szervezetünk egészséges működéséhez: biztosítja a megfelelő szellemi fejlődést, szabályozza az anyagcserét és hozzájárul a pajzsmirigy egészséges működéséhez.

Cikkajánló: Így olvaszd le percek alatt kikapcsolás nélkül a fagyasztód 

A jódozott só  kifejezetten a jódhiány megelőzésére alkalmas. Ha nem fogyasztunk megfelelő mennyiségben tengeri halat, érdemes lehet időnként jódozott sót is használni a konyhában. Azonban ez a só nem annyira természetes, mivel hozzáadott jóddal dúsítják, így érdemes más, természetesebb sófajtákat is használni emellett.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

5 / 6

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés