5. Jódozott só
A jód a normális anyagcsere folyamat biztosításával gátolja a magas koleszterin szinet, a máj-, vese- és epebetegségek kialakulásának veszélyét. Ugyanakkor növeli a szervezet immunitását, a testi és szellemi teljesítő képességet. A jód nagyon fontos a szervezetünk egészséges működéséhez: biztosítja a megfelelő szellemi fejlődést, szabályozza az anyagcserét és hozzájárul a pajzsmirigy egészséges működéséhez.
Cikkajánló: Így olvaszd le percek alatt kikapcsolás nélkül a fagyasztód
A jódozott só kifejezetten a jódhiány megelőzésére alkalmas. Ha nem fogyasztunk megfelelő mennyiségben tengeri halat, érdemes lehet időnként jódozott sót is használni a konyhában. Azonban ez a só nem annyira természetes, mivel hozzáadott jóddal dúsítják, így érdemes más, természetesebb sófajtákat is használni emellett.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!