6. Finomítatlan tengeri só
A finomítatlan tengeri só 84 egészségvédő ásványi anyagot tartalmaz. Könnyen felszívódik,nagy mértékben tartalmaz kalciumot, magnéziumot, cinket és vasat. Különösen javasolt a fogyasztása gyermekeknek, magas vérnyomásban szenvedőknek, alkalmas ekcémás problémákra és emésztési problémákkal küzdőknek. A finomítatlan tengeri só általában nem olyan csillogó fehér, mint a konyhasó.
A típusától függően több árnyalatú is lehet: rózsaszín, szürke, kékes vagy vöröses színű, sőt akár fekete is, ezek a színek jelzik azt, hogy nem tartalmaz hozzáadott vegyi anyagokat és, hogy kezeletlen.
Fontos lehet, ha kertes házban élsz: 10 januári teendők a kertben, amit ne felejts el megcsinálni
Milyen sót kerüljünk el?
A hagyományos finomított asztali só az, amit ha tehetjük jobb elkerülni. Ez a só általában feldolgozott, és a természetes ásványi anyagok nagy része hiányzik belőle. Gyakran tartalmaz hozzáadott csomósodásgátló anyagokat, amelyek nem igazán hasznosak a szervezetünk számára.
Összességében tehát:
A legegészségesebb sók mindig természetes forrásból származnak, és a legminimálisabban vannak feldolgozva. A himalája só, a kelta tengeri só és a finomítatlan tengeri só mind gazdagok ásványi anyagokban, és hozzájárulnak az egészségünk megőrzéséhez.
(Forrás: realsimple.com)