Káliumot és magnéziumot tartalmaz
Kutatások bizonyították, hogy a datolya egy szuper élelmiszer.Tápanyagokban, ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag, mely számos áldásos élettani hatással bír. Gazdag réz-, foszfor-, vas-, kálium-, kalcium-, magnézium-, A-, B-, C- és P-vitamin forrás, de nátriumtartalma viszont alacsony. Ez a gyümölcs egy szerethető nassolnivaló.
A datolya magas vitamin- és rosttartalma miatt nagyon hasznos a szervezet számára.
Ez is fontos lehet számodra: Levágjam az orchidea elvirágzott szárát? Szakértői segítség a virágözönhöz
Jótékony hatással van a koleszterinszintünkre mert normalizálja a pulzust, vérnyomást. Támogatja az idegrendszerünket, vastartalma pedig a vérszegénység megelőzősében vagy helyreállításában segít. Magas a rosttartalma, ami emésztésünknek tesz jót.
Mivel energiatartalma rendkívül magas, ha extra energiára van szükségünk (tanulás közben munkában, vagy ha sportolunk)néhány szem datolyával szert tehetünk többletenergiára.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!