Ezeket a magyar ételeket elfelejtettük, pedig gyakrabban kéne készítenünk
A magyar konyha egyes fogásai mind itthon mind világszerte népszerűek. Néhány hagyományos étel azonban kevésbé ismert, még hazánkban is. Összeválogattunk öt magyar ételkülönlegességet, amit érdemes érdemes elkészíteni.
Mátrai borzaska
Hozzávalók:
- 2 db tojás,
- só, bors,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 4 vékony szelet karaj,
- 2 nagyobb burgonya,
- liszt,
- tejföl,
- reszelt sajt,
- olaj a sütéshez.
Elkészítési mód:
Dörzsöljük be alaposan a húsokat fokhagymával, majd hintsük meg ízlés szerint sóval és borssal. A krumplit reszeljük le, és sózzuk meg, majd pihentessük 15 percig azért, hogy levet engedjen. Ezt követően ki kell nyomkodni a felesleges nedvességet belőle. Helyezzük egy tálba, majd adjuk hozzá a tojásokat és 4 evőkanál lisztet. A lényeg, hogy egy szép masszát kapjunk. A hússzeleteket először forgassuk meg lisztben, majd panírozzuk a krumplis keverékkel, és süssük ki forró, bő olajban. Az elkészült hússzeleteket tejföllel és reszelt sajttal a tetejükön tálaljuk.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!