Újházy fácánleves
Hozzávalók:
Hirdetés
- só,
- bors,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 fácán,
- 7,5-7,5 dkg sárga- és fehérrépa
- 2,5-2,5 dkg zöldpaprika és paradicsom,
- 3 dkg zöldborsó.
Elkészítési mód:
Először a fácánt nagyon alaposan megtisztítani és megmosni. Ezt követően egy fazékba vizet kell tenni, majd egy bő fél órányi főzés következik. A habot szedjük le róla. Közben szeleteljük fel a zöldségeket és (a borsót, gombát kivéve) tegyük bele a vízbe. Fűszerezzük meg sóval és borssal. Lassú tűzön főzzük 3-4 órán át, majd jöhet bele a borsó és a gomba is, amit további 15 percen keresztül kell főzni. Hozzáadható főtt levestészta is. Tálalást megelőzően leszűrjük a levest. A fácánból kivesszük a nagyobb csontokat, a húsát pedig felcsíkozzuk és a tányérba helyezzük.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!