Ezeket a magyar ételeket elfelejtettük, pedig gyakrabban kéne készítenünk

Hirdetés

Újházy fácánleves

Hozzávalók:

Hirdetés
  • só,
  • bors,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 fácán,
  • 7,5-7,5 dkg sárga- és fehérrépa
  •  2,5-2,5 dkg zöldpaprika és paradicsom,
  • 3 dkg zöldborsó.

Elkészítési mód:

Először a fácánt nagyon alaposan megtisztítani és megmosni. Ezt követően egy fazékba vizet kell tenni, majd egy bő fél órányi főzés következik. A habot szedjük le róla. Közben szeleteljük fel a zöldségeket és (a borsót, gombát kivéve) tegyük bele a vízbe. Fűszerezzük meg sóval és borssal. Lassú tűzön főzzük 3-4 órán át, majd jöhet bele a borsó és a gomba is, amit további 15 percen keresztül kell főzni. Hozzáadható főtt levestészta is. Tálalást megelőzően leszűrjük a levest. A fácánból kivesszük a nagyobb csontokat, a húsát pedig felcsíkozzuk és a tányérba helyezzük.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

4 / 5

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés