Ezeket a magyar ételeket elfelejtettük, pedig gyakrabban kéne készítenünk

Hirdetés

Soproni mandulás rétes

Hozzávalók:

Hirdetés
  • 15 dkg ribiszke vagy málnalekvár,
  • 15 dkg őrölt mandula,
  • só,
  • 30 dkg liszt,
  • 7 tojás,
  • 12 dkg cukor,
  • 3 dkg zsír + egy kevés olvasztva.

Ajánló: Zseniális trükk: Ne erőlködj többé! Így csavarhatod le a beragadt befőttesüveg tetejét pillanatok alatt!

Elkészítési mód:

A lisztet tegyük egy nyújtódeszkára, majd dolgozzuk el a zsírral, tojással, egy pohár langyos vízzel és egy csipetnyi sóval. Látni fogjuk, ha jó a tészta állaga, és összeállt. Fedjük le egy konyharuhával és hagyjuk állni fél órán keresztül. Ezt követően nyújtsuk vékonyra a tésztát a liszttel meghintett asztalon. Olvasztott zsírral kenjük be és hagyjuk pihenni 10 percen át. Közben keverjük ki a 6 tojás sárgáját cukorral és rakjuk bele a mandulát is. A rétest pedig lekvárral kell megkenni. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és adjuk hozzá a korábban elkészített mandulás keverékhez. Ezzel is meg kell kenni a rétest. Locsoljuk meg olvasztott zsírral a tölteléket, csavarjuk fel a rétest. Nem maradt más hátra, csak a sütés: lazán tegyük rá a sütőlemezre és süssük ropogósra. Forrón tálaljuk.

5 / 5

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés