Hirdetés

Ezt ki kell próbálnod: a legjobb szaftos brassói aprópecsenye, pénztárcabarát módon

Hirdetés

Elkészítése:

A sertéscombot vágjuk kisebb kockákra (kb. 2×2 cm) és olajon pirítsuk meg. Amint egy kicsit lepirult, adjunk hozzá vizet, valamint a felkockázott vöröshagymát és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát. Fontos, hogy a hagymát ne pirítsuk a hússal együtt, hiszen így sokkal intenzívebb íz élményben lehet részünk.

Ízlésünknek megfelelően adjunk hozzá sót, borsot, majoránnát és őrölt pirospaprikát. Ügyeljünk rá, hogy mindig megfelelő mennyiségű víz lepje el a húst. 30-40 percig főzzük, majd ezután már ne pótoljuk a vizet, hanem hagyjuk, hogy a hús pirulni tudjon. Körülbelül 20 percre lesz szüksége még a húsnak, hogy tökéletesen megpuhuljon.

Miközben a hús puhul, előkészíthetjük a krumplit. Miután megpucoltuk, vágjuk hasonló méretre, mint korábban a húst. Olajat hevítünk és a krumpli kockákat kisütjük benne. Ízlés szerint sózzuk.

Miután a hús és a krumpli is elkészült, összekeverjük azokat és hagyjuk hogy az ízek összeérjenek, majd tálaljuk.

Az általunk bemutatott recept amellett, hogy ínycsiklandó, nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Próbáld ki Te is!

Az 5 legfinomabb tökfőzelék recept, amiből mindenki duplán fog szedni

2 / 2

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés