Elkészítése:
A sertéscombot vágjuk kisebb kockákra (kb. 2×2 cm) és olajon pirítsuk meg. Amint egy kicsit lepirult, adjunk hozzá vizet, valamint a felkockázott vöröshagymát és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát. Fontos, hogy a hagymát ne pirítsuk a hússal együtt, hiszen így sokkal intenzívebb íz élményben lehet részünk.
Ízlésünknek megfelelően adjunk hozzá sót, borsot, majoránnát és őrölt pirospaprikát. Ügyeljünk rá, hogy mindig megfelelő mennyiségű víz lepje el a húst. 30-40 percig főzzük, majd ezután már ne pótoljuk a vizet, hanem hagyjuk, hogy a hús pirulni tudjon. Körülbelül 20 percre lesz szüksége még a húsnak, hogy tökéletesen megpuhuljon.
Miközben a hús puhul, előkészíthetjük a krumplit. Miután megpucoltuk, vágjuk hasonló méretre, mint korábban a húst. Olajat hevítünk és a krumpli kockákat kisütjük benne. Ízlés szerint sózzuk.
Miután a hús és a krumpli is elkészült, összekeverjük azokat és hagyjuk hogy az ízek összeérjenek, majd tálaljuk.
Az általunk bemutatott recept amellett, hogy ínycsiklandó, nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Próbáld ki Te is!
Az 5 legfinomabb tökfőzelék recept, amiből mindenki duplán fog szedni