Ezt tedd a fasírtba helyette, és mindenki imádni fogja!
A fasírt az egyik legnépszerűbb ebédje a magyar embereknek. Van, hogy krumplival, rizsával, tálaljuk, de természetesen nagyon kedvelt feltétként is használni a főzelékekhez. Ha azt szeretnéd, hogy igazán ropogós és mégis könnyű legyen a fasírtod, neked ajánljuk ezt a cikkünket!
Az alap fasírtot nagyon egyszerű elkészíteni
A fasírt alapreceptje egyáltalán nem ördögtől való. Általános hozzávalói a darált sertéshús, tojás, fűszerek és az elmaradhatatlan vízben átáztatott zsemle vagy száraz kenyér. Van, aki sütés előtt még megforgatja zsemlemorzsában, és olyan elkészítési módja is ismert, hogy nem kerül rá a finom, és roppanós panír.
Ahogy én készítem, arra már rengeteg jó visszajelzés érkezett, megosztom veled, így te is könnyedén bezsebelheted a bókokat finom főztedre.
Ajánlott: Mutatunk 7 őzgerincben sült rakott húst, ami villámgyorsan elkészíthető
Elkészítése:
A zsemle helyett tegyél a fasírtba szódabikarbónát! Talán furán hangozhat elsőre, de hidd el, remekül működik! Ez a hétköznapi anyag sütés közben szinte annyira felfújja a húst, hogy a térfogata duplájára növekszik, a belseje pedig könnyű, de egyben laza szerkezetű lesz. Ha mégis kissé puhának érzed a húsos keveréket, adj hozzá egy-két kanál csökkentett szénhidráttartalmú morzsát, ami segít téged abban, hogy könnyebben formázd meg a húsgolyócskákat.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!