Diétás fasírt
Ez a fajta fasírt a legjobb módja annak, ha diétázni szeretnél, de mégis néha-néha vágysz az újításra, és nem csak zöldségeket ennél. Könnyen beilleszthető ez a recept bármilyen életmódváltásba, mivel alacsony zsírtartalommal, és sokkal kevesebb kalóriával rendelkezik, mint hagyományos társaik, így többel is jól lakhatunk, anélkül, hogy tele éreznénk magunkat, felpuffandánk a zsírban, olajban tocsogó panírozott finomságtól.
Néhány tipp, hogy tökéletes legyen
Talána legfontosabb dolog, hogy jó minőségű darálthúsból készítsük el, mivel a nem annyira népszerű húsokból nem készíthetünk igazán finom főztöket. Erősen ajánlom a sertéshúsból való elkészítését, mivel ez a húsféle tele van a B1-vitamin forrással. A sertéshúsban megfelelő arányban található nátrium és kálium, amelyek együttesen játszanak szerepet a szervezet vízegyensúlyának megtartásában és a szív egészséges ritmusának biztosításában.
Sertéshús közül sem mindegy, hogy melyikből daráltatsz le, vagy kérsz a hentesnél. Jobban fogsz dolgozni, a kicsit zsírosabb, szaftosabb, dagadó vagy sertéscombból való húsokkal, viszont én kerülném ilyen esetben a darált karajt. Nagyon finom lehet akkor is, ha sertés, és akár egy kis marhahússal összekeverve dolgozzuk el az egészet.
Fontos lehet ez is: Mondj búcsút a vízkőnek! Csak ezt öntsd a WC-be, és soha többé nem lesz gondod vele!
Fontosak a fűszerek!
Ne spórold ki a készítményedből a fűszereket! Fél kiló húshoz nyugodtan adhatsz egy csapott evőkanál sót, valamint ízlés szerint kísérletezhetsz olyan színes, zöld fűszerekkel, mint például az oregánó, petrezselyem, bazsalikom, vagy netalántán a menta is jó párosítás lehet ebből a célból! Minden háztartásban máshogy ízesítik, pontosan ezért nincs két egyforma ízű étel az asztalainkon. Ajánlom még a szerecsendiót is, igazán szépen kihozza az ízét a húsnak.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!