Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 db tojás
- 2 fej hagyma
- 5 cikk fokhagyma
- 1 cs. petrezselyemzöld
- 2 tk. fűszerpaprika
- só, bors ízlés szerint
- 1/2 tk. szódabikarbóna
Elkészítésé:
Vizes kézzel gyűrd össze formára a már beízesített húsgolyókat, felesleges kanalat, vagy egyéb eszközöket használnunk, mert ha azzal dolgozunk, könnyen veszíthet formájából. A sütés folyamán figyeljünk rá, hogy mindkét oldalát egyenletesen süsd meg, elkerülve ezzel a megégését. Figyelj különösen arra, hogy ne érjenek a serpenyőben egymáshoz a húsgolyók, így nem fognak összeragadni.
A darált sertéshúst a összekeverjük kézzel a tojással, hozzáadjuk az előre felvágott vágott hagymát, fokhagymát és petrezselymet. Beleszórjuk a szódabikarbónát, megsózzuk, megborsozzuk, ízesítjük ízlés szerint és megszórjuk a fűszerpaprikával. Közepes nagyságú gombócokat készítünk, majd a gömböket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és 180 fokra, a már előmelegített sütőben megsütjük először az egyik oldalukat, majd megforgatjuk és a másik oldalukat is pirosra sütjük.
Ha nincs lehetőségünk tepsiben megsütni, akkor ugyan ez a szituáció érvényes a serpenyőben való megsütéshez is, csak ott figyelj arra, hogy legyen kellő olaj a golyók alatt. Mártogatóssal is tálalható.
Ezeket olvastad már?
Ezzel a 4 házi egyszerű dologgal végleg megszabadulhatsz a vízkőtől, próbáld ki még ma!
Ne várj februárig ezeknek a növények az ültetésével: máris kezd el