Felejtsd el a zsemlét! Ezt tedd a fasírtba helyette, és mindenki imádni fogja!

Felejtsd el a zsemlét! Ezt tedd a fasírtba helyette, és mindenki imádni fogja!
Hirdetés

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 db tojás
  • 2 fej hagyma
  • 5 cikk fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 1/2 tk. szódabikarbóna

Ajánló: Zseniális trükk: Ne erőlködj többé! Így csavarhatod le a beragadt befőttesüveg tetejét pillanatok alatt!

Hirdetés

Elkészítésé:

Vizes kézzel gyűrd össze formára a már beízesített húsgolyókat, felesleges kanalat, vagy egyéb eszközöket használnunk, mert ha azzal dolgozunk, könnyen veszíthet formájából. A sütés folyamán figyeljünk rá, hogy mindkét oldalát egyenletesen süsd meg, elkerülve ezzel a megégését. Figyelj különösen arra, hogy ne érjenek a serpenyőben egymáshoz a húsgolyók, így nem fognak összeragadni.

A darált sertéshúst a összekeverjük kézzel a tojással, hozzáadjuk az előre felvágott vágott hagymát, fokhagymát és petrezselymet. Beleszórjuk a szódabikarbónát, megsózzuk, megborsozzuk, ízesítjük ízlés szerint és megszórjuk a fűszerpaprikával. Közepes nagyságú gombócokat készítünk, majd a gömböket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és 180 fokra, a már előmelegített sütőben megsütjük először az egyik oldalukat, majd megforgatjuk és a másik oldalukat is pirosra sütjük.

Ha nincs lehetőségünk tepsiben megsütni, akkor ugyan ez a szituáció érvényes a serpenyőben való megsütéshez is, csak ott figyelj arra, hogy legyen kellő olaj a golyók alatt. Mártogatóssal is tálalható.

Ezeket olvastad már?

Ezzel a 4 házi egyszerű dologgal végleg megszabadulhatsz a vízkőtől, próbáld ki még ma!

Ne várj februárig ezeknek a növények az ültetésével: máris kezd el

Az orchidea-szakértők titka: ezt az egy dolgot sose tedd a növényeiddel, ha életben akarod tartani őket

3 / 3

Megosztás Facebookon!
Hirdetés

Ajánljuk még

Hirdetés